Bitcoin-fans hebben met grotere problemen te maken dan het afzetten van Twitter

Bitcoin-fans hebben met grotere problemen te maken dan het afzetten van Twitter

Een Twitter-hack deze week liet Bitcoin zien als een van de meest spraakmakende oplichting. Technische indicatoren raden echter aan dat dit mogelijk het begin is van problemen voor kopers binnen de grootste cryptocurrency.

 

Bitcoin daalde tijdens de sessie van donderdag met maar liefst 1,9% tot slechts $ 9.037 in New York – factoren die er niet toe doen de belangrijke $ 9.000 helpgraad te testen. Daarnaast veroorzaakte de GTI Vera Convergence Divergence Indicator, die op en neer verschuivingen meet, een gloednieuw promotieteken, het belangrijkste sinds begin juni, toen de munt geen $ 10.000 overschreed.

 

 

“Een pauze van minder dan $ 9.000 zou een gele waarschuwingsvlag op Bitcoin heffen”, zei Matt Maley, hoofdmarktstrateeg voor Miller Tabak + Co. Een volgende daling onder het dieptepunt van half mei van $ 8.636 zou een paarse vlag betekenen, zei hij.

 

De retraite van Bitcoin volgt informatie die Twitter-accounts van een van de meest vooraanstaande Amerikaanse politieke en bedrijfsleiders – samen met Barack Obama, Joe Biden, Jeff Bezos en Warren Buffett – woensdag zijn gehackt in een voor de hand liggende poging om reclame te maken voor afzetterij met cryptocurrency.

 

Je kunt ook geld verliezen aan een Twitter-hacker, en de weg!

Grimmige situatie

Deze keer was het slechts een rip-off van cryptocurrency. Maar wat gebeurt er als hackers Twitter opnieuw infiltreren en intentie nemen op monetaire markten? Het is eenvoudig om na te denken over een situatie in de plaats, als alternatief voor tweeten over Bitcoin, stort een gehackt Elon Musk-account de aandelen van Tesla Inc. in een stroomversnelling. Het kan maar een paar seconden duren voordat een malafide @realDonaldTrump monetaire schokgolven over de hele wereld verzendt. loopring koers verwachting is stabiel.

 

Kunnen we rekenen op bullish Bitcoin-bewegingen, aangezien de volatiliteit binnen drie maanden kan terugkeren?

Trendy beleggen

Voor kopers die afhankelijk zijn van platforms zoals Twitter om door markten te navigeren, herinnert de cyberaanval van woensdag op de accounts van vooraanstaande Amerikaanse ondernemingen en politieke leiders eraan dat geen enkele levering van gegevens onfeilbaar is. Het benadrukt ook de talloze gevaren die hackers met zich meebrengen in een periode waarin keuzes over kopen en verkopen, en veel meer, steeds vaker worden gemaakt door supersnelle computersystemen als alternatief voor mensen. zilliqa prijs is laag.

 

Deskundige Take

“Het legt zeker de kwetsbaarheid van onze eigen referenties en processen bloot”, zegt Deven Choksey, een strateeg bij KRChoksey Funding Managers Pvt in Mumbai. “Een valse of ondeugende communicatie kan een zeer grote en ernstige bedreiging vormen voor het hele financiële systeem.”

 

In a Matter on Minutes …

De hack gebeurde eenvoudig na 16.00 uur New Yorkse tijd op woensdag, nadat de Amerikaanse markten waren gesloten en eerder dan de Azië open. Binnen korte tijd hadden de Twitter-accounts van spraakmakende cijfers gelijk aan Invoice Gates en Kayne West, samen met bedrijven als Uber Applied sciences Inc. en Apple Inc., er bij volgers op aangedrongen om fondsen te verzenden via Bitcoin.

 

Dreigend gevaar

Twitter meldde dat het “een gecoördineerde social engineering-aanval had gedetecteerd door mensen die een aantal van onze werknemers met toegang tot interne systemen en tools met succes hadden aangevallen” en is een onderzoek naar het incident begonnen. De aandelen van het bedrijf daalden donderdag met maar liefst 4,7%. Veel van de bijzonderheden achter de aanval en tot welke andere informatie de criminelen toegang hebben gehad, zijn niettemin onbekend. Voorlopig lijkt de hack de markten niet te hebben beïnvloed, maar de kans op chaos en verwarring door vergelijkbare gelegenheden blijft bestaan.

 

De accounts stuurden tweets uit met de belofte om het geld te verdubbelen van iedereen die binnen 30 minuten via Bitcoin geld verstuurt, wat de favoriete crypto-uitwisseling Coinbase Inc. ertoe aanzet zijn klanten ervan te weerhouden contant geld naar de tackle te sturen.

 

De hack heeft individuen gedupeerd om Bitcoin voor minimaal $ 120.000 naar een naamloze online portemonnee te sturen, en meer dan de helft van dat geheel is al naar verschillende accounts gestuurd, meldde Bloomberg Information.

 

“De Twitter-hack van gisteren herinnerde ons er goed aan hoe kwetsbaar cryptocurrency-handelaren zijn voor het hacken van incidenten”, zegt Edward Moya, senior marktanalist bij Oanda. “Kwaadaardige activiteiten zijn altijd al een zorg voor Bitcoin geweest en die zorgen zullen niet snel verdwijnen.”

 

Voor anderen is de gelegenheid echter een ander voorbeeld van hoe blockchain-expertise – het digitale grootboek dat cryptocurrencies ondersteunt – de veiligheid kan helpen versterken voor een organisatie als Twitter. “Door deze technologie zouden sociale media een grote structurele verandering kunnen ondergaan om deze onzekerheid en vergankelijkheid permanenter en fraudebestendig te maken”, zegt Keld van Schreven, medeoprichter en directeur van KR1 Plc.

 

Back to top